Activ si Pasiv

12 aprilie 2007
Orice viata are un Activ si un Pasiv.Important  este ca, atunci cand facem bilantul, Activul sa depaseasca Pasivul.De fapt, asa este intotdeauna, desi noi nu realizam. Ce putem pune la Activ? Realizari, succese, iubiri, prietenii…si mai ales cunoasterea de sine.Pasivul poate cuprinde esecuri , deceptii, tradari, deziluzii.

Unii ar putea spune ca la ei Pasivul este mai mare.Dar, daca vor privi atent, vor vedea ca nu este chiar asa. Poate sa fie astfel doar cantitativ, dar nu si in esenta, in substanta lucrurilor. Fiindca, uneori, o clipa de bucurie poate cantari cat zece deceptii.Un suras, un cuvant de incurajare , un ajutor neasteptat vor sterge urma trairilor nefericite.Poate nu in totalitate, dar in mod sigur, in mare parte. Iar restul il va face Cel ce ne-a dat incercarile.
 
Situatia mai poate fi inteleasa si dintr-un alt punct de vedere. Noi privim deceptiile, deziluziile ca pe evenimente in totalitate negative.Dar, in "economia" cereasca nu e deloc asa. Putem invata si castiga mult mai mult dintr-o deceptie decat dintr-o bucurie. De fapt, incercarile sunt probele necesare evolutiei noastre, si trecerii intr-o "clasa superioara", pe cand bucuriile sunt doar " bonusuri ".
 
Daca in momentul bilantului final ne-am intreba "ce-am fi fost noi, fara durerile noastre?",atunci putem afirma ca suntem constienti de ceea ce avem in propriile suflete.
 
                            
 


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X